A japán édességek színei mindig az aktuális évszakkal igazodik, harmonizál.
Nyáron minden színben, ízben, formában pompáznak a cukros finomságok. Itthon sajnos ennek egy apró kis töredékét tapasztasztaljuk a Japán éttermekben, míg hazai tájakon a határ a csillagoség!
A szigetországban nagy hagyomány a szezonális sütik. Ahogy jön a meleg, máris megváltoznak az édességek dizájnja. Egyik napról a másikra, már ránézésre is extrém, hűsítő formák a Wagashinak nevezett süti különlegességek.
A boltokat elárasztja a zselében úszó édes zöldségek, virágszirmok és a nyár ihlette színes, gömb alakú sütik. Nem hiába ez a gyönyörű forma, ezzel is szimbolizálják az ország egyik jellegzetességét, a vizualitást.
A cukrászok fantáziájának semmi sem szab határt! A szezonokat szimbolizáló sütiköltemények minden évben más és más formát, illetve ízvilágot tár az édes szájúak elé. Újabban nem tárgyakat, hanem képeket ábrázolnak a sütik.
Jó tulajdonságuk, hogy E (azaz mindenféle tartósítószer mentes adalékkal dolgoznak) mentesek ezek az édességek, ha már egyszer hízlalóak, de legalább egészségesek. A japán cukrászok próbálják kerülni a mesterséges adalékanyagokat és csak természetes hozzávalókkal igyekeznek dolgozni, ezért is ez olyan nagy kihívás.
Most biztos felmerül benned, hogy akkor hogy lesz egy süti kék színű. Nos egyszerű a válasz. A japán fojtóbab kivonatát használják. Aminek nem mellesleg jótékony hatása van, hogy fiatalítja a bőrt!
Továbbá, hogy ne legyen hiányos a beszámolóm a galériában még vár rátok egy kis szívfájdítás képformában :D XD |