Ahogy említettem Japánban kicsit más a karácsony mint más országokban. Pl nálunk. Ezért nem meglepő, hogy a hagyományok is mások:
Az egyik különlegességük és számunkra eltérés a karáncsonyi sütémény/torta, ami nagyon nagy figyelmet és optikai érzéket kíván. Kizárt, hogy az országban más nemzetiségtől származó édes finomságot találj. Ezen kívül még érdekesség, hogy a süteményeikhez a szezon alapján válogatják az összetevőket, ami sajátos díszítéssel jár. :D Legegyszerűbben úgy tudnám leírni, hogy egy sima-mezei epres süti, fehércsoki reszelékkel, tejszínhabbal és piskótalappal. Na igen ám, de állítólag ennek a karácsonyi sutinek egy titkos recepje is van...
Ami a következő X)
Hozzávalók a tésztához:
- 3/4 bögre finomliszt
- 2/3 bögre cukor v 10-15 db édesítőszer melegvízben feloldva
- 1 tk. tej
- 3 tojájs
- 11/2 vaj
Hozzávalók a krémhez:
- 11/2 bögre tejszínhab
- 4 tk. cukor
- különböző gyümik (málna, ananász, banán, barack, cseresznye)
Elkészítése:
Felverjük a tojásokat egy tálban, majd egy vízzel teli fazékra - ami már a tűzhelyen van - tedd a tálat és folytasd a felverést. Adjuk hozzá a cukrot v. édesítőt. Amikor a sárgával válik amit eddig kevertünk, adjuk hozzá a lisztet és folytassuk a kevergetést, és közben adjuk hozzá az olvastott vaj és meleg tej keverékét, majd lassú tűzön melegítsük tovább. Melegítsük fel a sütőt 200°C fokra és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük a sütit. 25-30 percig hagyjuk sűlni! Mikor megsűlt, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd mikor kihűlt, a közepénél vágjuk el. Verjük fel a tejszínt a cukorral, majd a feléhez adjunk hozzá a gyümölcsöket! A süti egyik felét kend meg a gyümölcsös krémmel, helyezzük rá a másik felét, amit szintén megkenünk a tejszínnel.
Dekorálhatjuk még gyümölcsökkel vagy épp pici karácsonyi figurákkal :D
JÓ ÉTVÁGYAT :D
Merii Kurisumasu!!!! |